Monday, October 15, 2018

Piza Prata Sosej

Piza Prata Sosej

Hidangan piza antara digemari ramai, termasuk golongan dewasa dan anak kecil. Jika teringin makan piza, pergi saja ke restoran segera yang menyajikan hidangan itu, dapatlah menikmatinya.
           
Malah, di pasar malam juga ada menjual piza yang tidak kurang enaknya. Kalau malas hendak keluar rumah, pesan saja hidangan itu untuk penghantaran ke rumah.
           
Kini, banyak jenis piza boleh didapati dengan pelbagai rasa berbeza. Pilih mana satu yang digemari, sama ada berasaskan sayur-sayuran, makanan laut, tuna dan sebagainya.
           
 Tidak perlu uli
           
Namun, apa kata sesekali anda luangkan masa dan buat sendiri piza mengikut cita rasa diinginkan. Dengan menggunakan roti perata sejuk beku, Fatihah Frozen Food Sdn Bhd, hidangan piza mudah disediakan kerana anda tidak perlu lagi bersusah payah menguli tepung untuk menyediakan doh. Malah, rasanya tetap enak.
           
 Menjimatkan
           
 Paling menyeronokkan, anda boleh letak apa saja pada bahagian atas piza bagi menambahkan kelazatan dan memenuhi selera. Ia juga jauh lebih menjimatkan dan pastinya memberikan kepuasan apabila menyediakan hidangan dari air tangan sendiri.
           
          Untuk membuat Piza Perata Sosej ini, anda boleh membakarnya menggunakan kuali leper tidak melekat atau pun memasukkannya di dalam ketuhar gelombang mikro. Oleh kerana roti perata produk sejuk beku, masa diambil untuk membakarnya lebih kurang 10 minit saja. Segala-galanya memang mudah!
           
         



Info
           
Tip untuk menyediakan piza enak
           
 * Bakar roti perata hingga garing.
           
 * Taburkan bahagian atas piza dengan aneka bahan segar seperti udang, cendawan dan ayam.
           
 * Lebihkan keju dan mayonis bagi membangkitkan rasa.
           

Bahan-bahan
           
* Perata sejuk beku
           
* Sosej
           
* Keju
           
* Lada benggala
           
* Mayonis
           
* Sos cili
           
 Cara menyediakan
           
 1. Bakar roti perata di atas kuali leper.
           
 2. Taburkan keju di atas perata.
           
 3. Potong sosej dan susunkan di atas perataa, tetapi sebelum itu, salutkan      sos di atas perata.
           
 4. Letakkan mayonis di atas sosej dan bakar.
           
 5. Sedia untuk dimakan.

No comments:

Post a Comment